Sommar på naturum

Sommar på naturum brukar bli något ut över det vanliga! Ni har inte missat vårt sommarprogram där flera av aktiviteterna är helt kostnadsfria. Naturum Tåkern har öppet tisdag-söndag 10:00-17:00 hela sommaren (förutom midsommarafton då naturum är stängt).

Sommar på naturum brukar bli något ut över det vanliga! Ni har inte missat vårt sommarprogram där flera av aktiviteterna är helt kostnadsfria.

Naturum Tåkern har öppet tisdag-söndag 10:00-17:00 hela sommaren (förutom midsommarafton då naturum är stängt). Följ med på guidad tur, håva småkryp eller delta under några av våra temadagar, det finns mycket att upptäcka på naturum i sommar. Du kan även låna kikare gratis inne på naturum. 

AKTIVITETER VARJE ÖPPETDAG

Varje öppetdag har vi en ny art på receptionsdisken.

Klockan 10.00 fjärilssafari – vi tittar på de fjärilar som fångats i fjärilsfällan under natten och släpper ut dem igen. Kan ställas in vid dåligt väder. Gratis.

Klockan 10.30 visning inne på naturum där ni får en kort introduktion till Tåkern och naturum. Gratis.

Klockan 11-12 kan ni följa med på en guidad tur i Tåkerns naturreservat. Vi tittar på vad som är aktuellt i naturen just nu. Kostnad 60 kr/vuxen. Undantag 26/6 då vi har småkrypens dag och 14/8 då vi har trollsländans dag. Dessa temadagar är denna guidning barnanpassad och gratis för alla.

Klockan 13.30-13.45 Håvning av småkryp på land. Vi håvar i ungefär en kvart efter skalbaggar, spindlar, trollsländor och annat som finns på strandängen. Kan ställas in vid dåligt väder. Gratis.

Klockan 14-14.45 Håvning i vatten, ni får låna håvar och vi fångar småkryp tillsammans. Gratis.

Läs mer i naturums program.

Varmt välkomna hit i sommar!