Fotograf: Arknat

ARKNAT

Nu kommer Arknat till Omberg och Tåkern. Ingenjörs- och arkitekturstudenter från hela Skandinavien ska skapa tre unika vindskydd uppe på Omberg och runt sjön Tåkern. 

Arkitekturfestivalen Arknat har genomförts sedan 2017 och det främsta syftet är att skapa och uppföra ett antal unikt designade vindskydd som sedan placeras ut i svenska naturen. Arknat har med framgång genomförts i Höga kusten och Skåne och nu står Tåkern på tur. Vindskydden tillfaller allmänheten, för alla att kunna ta del av, nyttja och uppleva.

De som ska skapa och bygga dessa kreationer är arkitektur- och ingenjörsstudenter från hela Skandinavien. Studenter ansöker om att få vara med och väljs ut för att skapa en varierad och stimulerande grupp.

– Samtliga studenter får en unik möjlighet att under två veckors tid arbeta med design och praktisk träbyggnation som kommer ge dem ovärderlig erfarenhet för kommande yrkesliv. Vi stärker även sambandet mellan arkitektur och natur där så många som möjligt skall få chans att uppleva kombinationen funktionella och nyskapande vindskydd ihop med sin unika omgivning, berättar Martin Björklund, projektledare för Arknat.

Är du student och vill söka? 

Läs mer om Arknat och hur du kan ansöka på Arknats hemsida

När?

Första spadtaget sker i mitten på augusti 2023 och invigning sker den 23 augusti. 

Samarbete

För att möjliggöra detta projektet har Region Östergötland, Ödeshög & Vadstena kommun, Svea skog och Länsstyrelsen gått ihop i ett brett samarbete för att öka friluftslivsmöjligheter i området. 

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.