Skolbesök på egen hand vid naturum

Vid naturum finns det mycket att göra för både äldre och yngre elever. Här kan du boka aktiviteter med en naturvägledare men det finns också mycket att göra på egen hand i området.

Prinsessan Estelles sagostig

Sagostigen är Östergötlands dopgåva till prinsessan Estelle och en mycket populär stig för barn i förskolan och på lågstadiet. Den är 800 meter lång, börjar i skogsbrynet bredvid naturumhuset och avslutar vid fågeltornet. Utmed stigen får ni hjälpa haren Ann-Sofie att leta efter sin kompis Hasse, ni möter olika figurer och illustrationer som leder er på rätt väg. Hela stigen är tillgänglighetsanpassad och bänkar finns utplacerade.

Utställningen och film om Tåkern

Inne på naturum finns en utställning där man kan lära sig mer om djur och natur vid Tåkern. Här finns något för alla åldrar! Passa på att fråga naturumvärden om ni vill veta mer om något som klassen undrar över. Naturumvärden sätter också gärna på en 14 minuter lång film om Tåkern i vårt filmrum (plats för 50 personer) när det passar er.

Vandringsleder, skog och öppna ytor för egna övningar och lekar

Vid naturum Tåkern finns mycket skog och öppna ytor som är perfekta för att lära sig saker utomhus. Här kan ni hitta en liten glänta i skogen där klassen får vara för sig själv och kan fokusera på det ni pedagoger vill undervisa om. Det finns också goda möjligheter att utöva friluftsliv så som att vandra eller göra lära-känna-övningar för elever i nya klasser.

Grillplatser och naturlekplats

Vid parkeringen finns tre grillplatser och en naturlekplats där barnen kan balansera och klättra medan glöden blir varm. Det finns ved vid grillplatsen och galler på grillarna.

Under våren 2023 håller vi på att bygga en utematlagningsplats anpassad för skolklasser. Den kommer ha tak över sittplatserna och en stor eldstad i mitten. När den är färdig och det finns möjlighet att boka den kommer vi lägga upp information här.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.