Naturum bjöd in 10-åringar

Idag har de sista skolklasserna besökt naturum för terminen. Tack vare Tåkernfonden kunde naturum bjuda in alla tioåringar i närliggande kommuner för en heldag vid Tåkern!

För att fortsatt fira naturum Tåkerns 10-årsjubileum bjöd vi under våren in alla tioåringar (elever i årskurs 3) i kommunerna Ödeshög, Vadstena och Mjölby och även några från årskurs 3 i Motala. Vi kunde erbjuda dessa elever ett gratis skolbesök till naturum och en gratis bussresa hit tack vare finansiering av Tåkernfonden. Totalt deltog 600 elever som fick ha en hel skoldag vid Tåkern. Under dagen fick eleverna prova på att håva efter småkryp i vatten, rena skitigt vatten med hjälp av olika naturliga material, göra en samarbetsövning kopplad till klimatet samt till sist skriva önskningar till de som bestämmer i Sverige – politikerna! Dagen var mycket uppskattad av både elever och lärare, vi hoppas många av dem hittar tillbaka hit och in i naturen tack vare detta besök. Önskningarna har också presenterats för kommunstyrelseordförandena i Mjölby, Vadstena och Ödeshög. Vill ni se när kommunstyrelseordförandena läser tioåringarnas önskningar kan ni göra det här.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.