Vinterfåglar inpå knuten (öppet 10:00-15:00)

Naturum Tåkern öppnar för första gången 2023 den 28 januari. Då sätter vi lite extra fokus på småfåglarna vid fågelborden eftersom det denna helg genomförs en nationell räkning av fågelbordsgästerna. Räkningen heter Vinterfåglar inpå knuten och genomförs av BirdLife Sverige.

Naturum har öppet 10:00-15:00.

Ringmärkning av fåglar

Tåkerns fältstation ringmärker fåglar vid fågeltornet klockan 09:00-12:00. Är det dåligt väder kan denna aktivitet behöva ställas in. Passa på att lära er mer om varför fåglar ringmärks och hur det går till för att inte skada fåglarna. Att vara med vid en ringmärkning och se fåglar så nära brukar många uppleva som en häftig naturupplevelse!

Kostnad: Gratis
Ålder: Passar alla åldrar.
Tid: 09:00-12:00
Plats: Vid fågeltornet vid naturum Tåkern

 

Gör din egna fågelmat

På vintern kan fåglarna få det svårt att hitta mat och därför kan de behöva lite hjälp från oss människor. Denna dag kan ni göra fågelmuffins på naturum som ni sedan kan ta med hem och hänga upp utanför fönstret eller på skolgården. När ni hängt upp maten har ni också en chans att komma fåglarna riktigt nära.

Kostnad: Gratis.
Ålder: Från 4 år och uppåt.
Tid: 10:00–15:00
Plats: Inne i naturums labbrum. Fråga naturumvärden om hjälp för att komma igång.

 

Visning inne på naturum

Följ med på en kort guidad tur inne i naturums utställning. Då kan du lära dig mer om Tåkern, fåglarna, naturen och kulturen i bygden.

Kostnad: Gratis.
Ålder: Från 4 år och uppåt.
Tid: 10:30-10:45
Plats: Inne på naturum.

 

Guidad tur – tema vinterfåglar

Följ med på en guidad tur i Tåkerns naturreservat klockan 11:00-12:00. Under guidningen kommer vi fokusera lite extra på fåglarna som övervintrar vid Tåkern. Kanske får vi syn havsörnarna som brukar vara här på vintern?

Kostnad: 60 kr/vuxen och gratis för barn.
Ålder: Från 6 år och uppåt.
Tid: 11:00-12:00
Plats: Samling vid receptionen inne på naturum.

 

Dagens art

Vi visar upp en art som passar för dagen och berättar om den i cirka fem minuter.

Kostnad: Gratis
Ålder: Passar alla.
Tid: 13:30
Plats: Inne på naturum.

Datum

28 jan 2023
Expired!

Tid

09:00 - 15:00
Naturum Tåkern

Platser

Naturum Tåkern
Glänås besöksområde 1
Kategori

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.