Vilda ätliga växter

Nässlor, violer, älgört och granskott. Förr i tiden var skogen folkets viktiga skafferi där man plockade växter, örter och bär till både mat och medicin, en kunskap som idag tyvärr har fallit i glömska. Massor av näringsämnen, vitaminer och mineraler finns lagrade i olika växter i vår omedelbara närhet, tillgängliga till alla som har kunskapen om dessa. Under denna kurs får ni lära er känna igen de vanligaste ätliga växterna i vår omgivning, deras nyttiga egenskaper och historia. Mycket av det som vi idag kallar för ogräs, användes flitigt förut i både mat och medicin. Häng med på en tur där vi återtar kunskapen om hållbar vild mat i skogen!

Under kursen plockar vi välsmakande ingredienser från naturen, smakar på blad, örter och blommor och lär känna det vilda och det goda. Under andra delen av kursen och när korgarna är fulla med grönt, tänder vi en eld i vårt utematlagningscamp för att tillaga en spännande måltid med vår skörd. En skogspesto, ett fragrant skogsé eller kanske ett nässelbröd? Fantasin sätter gränserna, råvarorna finns bakom krönet.

Vad ingår?

  • Växtvandring där ni får lära er de vanligaste ätliga växterna
  • Smaka och dofta på ätligt i naturen
  • Genomgång – göra upp eld med naturens material
  • Kokkaffeworkshop – hur tillagar man ett riktigt gott kaffe ute
  • Utematlagning över öppen eld med vilda växter
  • Måltid med vilda växter
  • Skogsté på vår skörd serveras med sött efter maten

Tid: 4h (2h i skog, 2h utematcamp)

Kostnad: 800kr

Anmälan och betalning här 

Datum

26 maj 2022
Expired!

Tid

09:00 - 13:00

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.