Temavecka ”Backa småkrypen” – vecka 28

– ”Insekter och småkryp är, oavsett vad man tycker om dem, livsviktiga och nödvändiga för livet på jorden. De har viktiga funktioner i naturen och tyvärr utrotas många av dem i snabb takt. Men det finns mycket vi kan göra i det lilla för att försöka värna dem.” Så skriver Svt om temat på årets säsong av Sommarlov. Vi har även naturum samma tema under vecka 28, ett sätt att hjälpa småkrypen är att lära sig mer om dem.

 

Aktiviteter varje dag under vecka 28 (11-17/7):

Klockan 11-12 Upptäck de magiska småkrypens värld, följ med en guide och leta småkryp både högt och lågt tillsammans. Att leta småkryp är en stor glädje som det pratats om sedan Linnés tid. De bästa småkrypsletarna som finns är nyfikna barn. Kostnad: 60 kr/vuxen, gratis för barn.

Klockan 13.30 Vi visar mångfalden av kryp som finns och pratar lite extra om några av dem.

Klockan 14-14.45 Håva småkryp tillsammans med en guide, antingen på land eller i vatten.

Det visas en film för de som är extra sugna på att lära sig ännu mer om hur man letar småkryp, det är bara att be personalen att sätta i gång den.

En utställning med saker du kan göra hemma för att hjälpa till att backa småkrypen kommer att finnas.

Eller varför inte gå ut för att göra vår fotoutmaning med småkrypstema, lyckas du med utmaningen kan du vinna ett pris! Mer information om utmaningen hittar ni inne på naturum.

 

Under lördagen den 16/7 kommer även lokala naturföreningar vara på plats för att prata om mångfald, småkryp och föreningsliv.

 

Hjälp oss värna om de livsviktiga småkrypen!

Datum

17 jul 2022
Expired!

Tid

10:00 - 17:00

Kostnad

60,00SEK

Platser

Naturum Tåkern
Naturum Tåkern
Glänås besöksområde 1
Kategori