Spindlarnas dag

Fascinerande, läskiga, spännande eller riktigt söta. Spindlar kan väcka många olika känslor i oss. Det finns över 700 spindelarter i Sverige. Alla har åtta ben men de kan ha olika antal ögon. Den största spindeln i Sverige är skräddarspindeln som har en kropp som kan bli upp till två centimeter medan den minsta spindeln har det passande namnet minidvärgspindel och kan bli upp till en millimeter stor!

Naturum Tåkern har öppet 10:00-17:00. Under dagen erbjuder vi följande aktiviteter:

Spindelutställning

Under dagen har vi en levande spindelutställning inne på naturum. Till vår hjälp har vi bjudit in en av de främsta spindelexperterna i Sverige, Monika Sunhede. Passa på att ta med dig bilder på spindlar du vill ha hjälp att artbestämma – Monika har koll på de flesta!

Guidad tur

Följ med på en guidad tur med en naturvägledare från naturum och spindelexpertern Monika Sunhede. Vi hjälps åt att hitta spindlar längs strandpromenaden och fokuserar självklart på dessa under guidningen även om det också blir en del om naturen vid Tåkern.

Tid: 11:00-12:00
Kostnad: 60 kr/vuxen och gratis för barn.
Ålder: Från cirka 6 år och uppåt.
Plats: Samling vid receptionen inne på naturum.

Dagens art

Inne på naturum håller vi en kort guidning om och visar upp en av de vanligaste spindlarna vid Tåkern.

Tid: 13:30-13:40
Kostnad: Gratis.
Ålder: Från cirka 6 år och uppåt.
Plats: Samling vid receptionen inne på naturum.

Håvning av småkryp

Följ med på vår mest populära aktivitet som passar alla mellan 1 och 101 år! Ni får låna en håv och så går vi tillsammans till naturums håvningsbrygga. Guiden kommer hjälpa er med att ta reda på vilka kryp ni har fått upp. Det kan vara allt från husbyggare till dyvlar (vilket är ett gammalt svenskt ord för djävul). Kanske fångar vi den häftiga vattenspindeln?

Kostnad: Gratis
Ålder: Från cirka 3 år och uppåt.
Tid: Klockan 14:00 till cirka 14:45.
Plats: Samling vid receptionen inne på naturum.

 

Foto: Monika Sunhede

Datum

08 jun 2024

Tid

10:00 - 17:00

Platser

Naturum Tåkern
Naturum Tåkern
Glänås besöksområde 1
Kategori