Örnens dag

När isen ligger på Tåkern och vakar öppnar sig där änder och svanar trängs, då är det som enklast att se den majestätiska havsörnen. Det samlas många örnar på isen som bara väntar på en munsbit. Det går inte att förutsäga isläget, men vi fokuserar denna dag på att prata så mycket som möjligt om örnar. Och självklart hoppas vi att mer än en havsörn visar upp sig. Naturum har öppet klockan 10-15 och har som alltid gratis inträde.

Aktiviteter under dagen:
Klockan 11-12 guidad tur på tema örn (kostnad 60 kr/vuxen).

Klockan ca 10-14 står en guide i fågeltornet som för vidare sin örnkunskap för att försöka se de mäktiga fåglarna. Du kan låna kikare för att lättare kunna se ut över den stora fågelsjön.

Om det inte visar sig några örnar för tillfället kommer Tåkerns fältstation ringmärka småfåglar vid fågeltornet under förmiddagen (om vädret tillåter).

Klockan 13 läser vi sagan om Örjan – den höjdrädda örnen inne på naturum.

Klockan 13.30 är det en kort guidning (ca 10-15 min) inne om vår största rovfågel havsörnen.

 

Foto: Rolf Jansson 

Datum

19 feb 2022
Expired!

Tid

09:00 - 15:00
Naturum Tåkern

Platser

Naturum Tåkern
Glänås besöksområde 1

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.