Jubileumshelg – det här händer varje dag 26-29 maj

Naturum och aktiviteterna nedan har öppet 10:00-17:00 varje dag under jubileumshelgen.

Håvning

Håvning, håva och lär dig mer om alla småkryp som lever under ytan eller på ängen. Guide finns på plats under fågeltornet hela dagen

 

Fågelskådning

Kikarskola och fågelskådning i tornet. Guide finns på plats på andra våning och berättar om de fåglar vi ser.

 

Barnaktiviteter

Under jubileumshelgen kan du som är barn välja att ”tatuera” ett av Tåkerns många olika djur på armen, du kan du även skriva ett brev till en vän för att tipsa om Prinsessan Estelles sagostig och skicka med brevduvan. Under helgen finns även möjlighet att designa sin egen Tåkern-shirt och ta med hem. Aktiviteterna är kostnadsfria tack vare bidrag från Tåkernfonden.

 

Tåkerntrollet besöker naturum                                                     

Tåkerntrollet är gammalt och har därmed sett ett och annat under sin livstid. Hen älskar barn och visar gärna upp naturen vid sin älskade sjö. Är du barn får du gärna följa med trollet när hen hälsar på sina vänner runt Tåkern.

Kostnad: Gratis.

Ålder: Mellan 5–8 år.

Tid: klockan 10:30-11.00.

Datum: Alla dagar under Kristi himmelsfärdshelgen (26–29/5), fredag och lördag tittar trollet tillsammans med alla barn på teatern ”Felicia och fåglarna” som kommer spelas vid naturum.

 

Blomstervandring                                                                               

I maj spirar naturen som mest, majvivor, ängsnycklar, kabbeleka med mera färgar strandängarna vid Tåkern i kulörta färger. Trots en ganska kall vår gör senaste tidens värme att allt i naturen växer för fullt just nu. Följ med guiden som berättar om blommorna och floran vid Tåkern.

Kostnad: 60 kronor per vuxen. Anmäl dig till guidningen inne på naturum.

Tid: klockan 13.00-14.00.

Datum: Alla dagar under Kristi himmelsfärdshelgen (26–29/5).

 

Längre guidad tur vid Tåkern

Följ med på en längre guidning där vår kunniga guide berättar om Tåkerns historia, växterna och djuren som lever där nu.

Tåkern kallas ofta för fåglarnas sjö men det finns mycket att upptäcka utöver fåglarna. Under denna längre tur kommer vi hinna längre ut över strandängarna och uppleva annat än det som finns allra närmast naturum huset.

Kostnad: 60 kronor per vuxen. Anmäl dig till guidningen inne på naturum.

Tid: klockan 15.00-17.00.

Datum: Alla dagar under Kristi himmelsfärdshelgen (26–29/5).

Datum

29 maj 2022
Expired!

Tid

10:00 - 17:00
Kategori