Bind en egen julkrans klockan 16.00-20.00

Bind din egen julkrans tillsammans med Thesos blommor och blad.

Något som hör julen till är en vacker krans på dörren. Tillsammans med Therese från Thesos blommor och blad från Väderstad kan ni binda en egen krans för att ta med hem. Kransbindning går att göra så långt lagret räcker. I första hand en krans per familj.

Thesos blommor och blad är en blomsterbutik som jobbar med det lokala och att se det vackra i det hållbara. Det kommer även finnas julblommor och annat till försäljning.

I Therese egna ord:

”I naturen runt omkring oss finns det så mycket som vi kan använda till skapande och få vara kreativ med. Jag kommer aldrig tomhänt hem från en promenad, har alltid med mig något att samla saker i. Ormbunkar kan bli vackra kransar som torkar och håller nästan i en evighet. Kottar, löv, stenar, grenar kan bli fina dekorationer.

Jag föredrar att välja mina växter och snittblommor från lokala odlare eller odla hemma i trädgården. Allt förstås efter säsong men köper in mina växter från Järstad utanför Skänninge och även tulpaner är lokalt odlade och nu i år hade jag dessutom mina egna tulpaner och kommer öka snittodlingen successivt. Min lokala trädgårdsmästare odlar snittblommor och har även använt torkat prydnadsgräs som blivit till fina ruskor till småfåglarna. Ett bra hållbart och återvunnet material!

Amaryllisar och hyacinterna är också närodlade och uppdrivna i Järstad. Kanske kostar några kronor mer men väl värt med tanke på kvalitén på dessa lökar.

Dahlian är något som verkligen fascinerar mig. Alla dess färger, former och storlek. Dessa knölar kommer från Holland. Ett mindre familjeföretag som arbetar med hållbart, kvalité och ett bra miljötänkande. Väljer bland annat att köpa in dahlior som ger öppna blommor för att kunna gynna våra pollinatörer.”

Tid: 1 december klockan 16 – cirka 20 eller så långt materialet räcker.
Kostnad: Kostnad är mellan 100 och 200 kr beroende på vilket material ni använder.
Plats: Inne på naturum.

Datum

01 dec 2023
Expired!

Tid

16:00 - 20:15
Kategori