Fågeltornskampen

Var med och tävla i Fågeltornskampen, tillsammans tar vi Tåkern till topplistan! Fågeltornskampen går i korthet ut på att under den 7 maj bemanna svenska fågeltorn med lag som ska räkna alla fågelarter som hörs och ses. Evenemanget utformas som en tävling mellan de svenska fågeltornen och en landskamp med Finland och Danmark

Tävlingen startar klockan 05:00 lördagen den 7:e maj och avslutas klockan 13:00. Du anmäler ditt intresse att stå en timme eller så länge du vill i ett av de 5 tornen runt Tåkern som vi anmält till tävlingen genom att maila naturum.takern@lansstyrelsen.se.

Regelverket säger att minst två måste höra eller se arten för att den ska få räknas (tidigare gällde att alla i laget var tvungna att se arten). Det behöver inte ske simultant på samma fågelindivid utan en enskild lagmedlem som missat en art kan komplettera senare om arten dyker upp igen.

Efter klockan 13:00 sammanställs antal arter och artlista av guiderna på naturum som skickar in till den nationella tävlingen.
På naturum firar resultatet med fika tillsammans med alla andra fågeltornstävlande efter att vi skickat in resultatet.

Datum

07 maj 2022
Expired!

Tid

05:00 - 13:00

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.