Aktiviteter varje dag under sommaren

Naturum Tåkern har under sommaren öppet tisdag till söndag från 18 juni, hela juli och fram till 18 augusti (förutom midsommarafton) klockan 10:00-17:00. Varje öppetdag erbjuder vi följande aktiviteter:

Fjärilssafari

Följ med på en fjärilsbonanza! Tillsammans med en guide går vi ut i skogen till naturums fjärilsfälla för att upptäcka alla de fjärilar som är vakna på natten. Fällan har lockat in fjärilarna under natten och innan vi släpper ut fjärilarna i det fria igen tittar vi närmre på dessa mystiska och häftiga djur.

Tid: Tisdag-söndag under perioden 15 juni till 18 augusti klockan 10:00-10:15. Kan ställas in vid dåligt väder under natten.
Kostnad: Gratis
Ålder: Från cirka 3 år och uppåt.
Plats: Samling vid receptionen inne på naturum

Dagens art

Varje dag tar guiderna in en ny art på naturum. Den kommer stå på receptionsdisken hela dagen, passa på att ställa era frågor om arten till naturumvärdarna i receptionen!

Visning inne på naturum

Få en snabb introduktion till naturen vid Tåkern genom att följa med på en visning inne på naturum. Guiden berättar om djur, växter, Tåkerns historia och människans påverkans på sjön medan ni får upptäcka olika delar av utställningen. Visningen passar både barn och vuxna!

Kostnad: Gratis
Ålder: Från cirka 4 år och uppåt.
Tid: Tisdag-söndag 18/6-18/8 klockan 10:30.
Plats: Samling vid vid receptionen inne på naturum

Naturguidning

Följ med på en timmes guidning i Tåkerns naturreservat där våra kunniga guider berättar om det som händer i naturen just nu. Under sommaren är det full aktivitet bland fåglar, insekter och andra djur. Ungar ska matas, växter ska gå i blom och Tåkern sjuder av liv. Kikare finns att låna gratis.

Vissa dagar under sommaren har vi speciella teman på denna guidning, se vårt program.

Kostnad: 60 kr/vuxen.
Ålder: Från cirka 6 år och uppåt.
Tid: Tisdag-söndag 18/6-18/8 klockan 11:00
Plats: Samling vid receptionen inne på naturum

Håvning av småkryp på land (vid bra väder)

Tillsammans med en guide får ni gå ut på strandängen för att hitta fjärilar, skalbaggar, spindlar, trollsländor och mycket mer! Är vi inte alltför många får ni själva testa på att håva efter småkrypen. Passa på att ställa era frågor till guiden!

Kostnad: Gratis
Ålder: Från cirka 3 år och uppåt.
Tid: Tisdag-söndag 18/6-18/8 klockan 13:30. Vi håller på ungefär en kvart. Vid regn eller blåst ställs aktiviteten in.
Plats: Samling vid receptionen inne på naturum

Håvning av småkryp i vatten

Det här är vår mest populära aktivitet – kanske för att den är populär hos alla mellan 1 och 101 år! Ni får låna en håv och så går vi tillsammans till naturums håvningsbrygga. Guiden kommer hjälpa er med att ta reda på vad det är ni har fått upp för kryp. Det kan vara allt från husbyggare till dyvlar (vilket är ett gammalt svenskt ord för djävul).

Kostnad: Gratis
Ålder: Från cirka 3 år och uppåt.
Tid: Tisdag-söndag 18/6-18/8 klockan 14:00-14:45.
Plats: Samling vid receptionen inne på naturum

Datum

16 jul 2024

Tid

08:00 - 18:00

Mer info

Läs mer

Platser

Naturum Tåkern
Naturum Tåkern
Glänås besöksområde 1
Kategori

Arrangör

Naturum Tåkern
Naturum Tåkern
Telefon
0144-535155
E-post
naturum.takern@lansstyrelsen.se
Webbplats
Naturum Tåkern
Läs mer