Höstlovsaktiviteter i naturums utställning – pyssel, spel och spindeljakt

Naturum Tåkern har öppet varje dag 10:00-16:00 under höstlovet (lördag 28 oktober till söndag 5 november). Under öppettiderna kan du komma in till naturums utställning och höstpyssla, göra fågelmuffins, leta efter spindlar i vår utställning eller spela något spel i våra brädspelshörnor. Alla aktiviteter är gratis.

 

Brädspelsmys inne på naturum

Ibland kan det vara skönt att kura ihop sig inomhus med ett roligt spel. Kom in från höstrusket, välj ett av spelen och spela tillsammans med en makalös utsikt. Passa på att testa lite olika brädspel, de flesta med naturtema, kanske hittar ni en ny favorit?

 

Höstlovspyssel

Gör vackra höstkort eller skapa något annat vackert? Vi har lim, pennor, papper och saxar och utanför dörren finns mängder av fina blad och annat vackert att pyssla med.

 

Gör din egen fågelmuffins

På vintern börjar fåglarna få det svårt att hitta mat. Genom att vi sätter ut mat till dem har de lättare att bli mätta. Passa på att göra en fågelmuffins under höstlovet och ta med den hem och häng upp utanför fönstret eller på skolgården. Det ger inte bara fåglarna mat utan också oss människor nära fågelmöten!

 

Leta efter spindlar i naturums utställning

I naturums utställning har vi gömt spindlar. Hittar man en spindel kan man komma fram till receptionen med den och få ett litet pris. Hittar man ingen kan man komma fram till receptionen och be om en ledtråd.

 

Datum

05 nov 2023
Expired!

Tid

10:00

Platser

Naturum Tåkern
Naturum Tåkern
Glänås besöksområde 1
Kategori