Årets gnistspridare i Östergötland!

Naturum Tåkern har vunnit stipendium som årets gnistspridare i Östergötland! Vi har startat en gnista som sprider kunskap och intresse för naturen.

I år har vi på naturum fyllt 10 år och har firat med att erbjuda 10-åringar som bor runt fågelsjön Tåkern en fullspäckad utomhusdag med alltifrån småkrypshåvning och naturlig vattenrening till klimatdiskussioner och brev till politiker. Ungefär 600 skolelever har fått mersmak för naturen under året. För detta arbete som vi gjort har vi vunnit ett stipendium för årets Gnistspridare utdelat av Nordic Biomarker. Tack vare stipendiet kan vi på naturum Tåkern fortsätta bussa ut skolelever i naturen även nästa år.

___

Vinnarmotivering:

”Med sitt engagemang för världen omkring oss jobbar naturum Tåkern för att alla elever i närområdet, oavsett ekonomi och utevana, ska få lära känna naturen. Här kombineras småkrypshåvning med stora frågor som konsumtionens inverkan på klimatet – en bredd som fångar mångas nyfikenhet. Med ett decenniums erfarenhet i ryggen ordnar naturum Tåkern helgjutna besök där såväl vuxna som barn upptäcker naturen och sin egen plats i den.”