Utbud för skolklasser

Naturvägledning för skolklasser utgör en stor del av vår verksamhet. Vi är flexibla och hittar ofta ett upplägg och en inriktning som passar alla.

Du bokar ett besök genom att använda vårt bokningsformulär.

Ni får gärna meddela oss även om ni besöker naturum på egen hand så vi kan ge er en så bra upplevelse som möjligt.

Naturpedagogisk utedag

Hel skoldag som leds av naturum Tåkern biologiutbildade naturvägledare med stöd av lärare. Tillsammans planerar vi ett program med undersökningar och övningar ute, som hjälper skolan att uppfylla sina mål inom natur och miljö. Vi väver in begrepp som ekosystemtjänster och biologisk mångfald. För de lite äldre eleverna ingår Agenda 2030 – våra hållbarhetsmål. Dagen innehåller också en kort visning inne på naturum, med utställning och film. Plats att äta medhavd fika inne finns att tillgå vid ruskiga dagar på vinterhalvåret.

Tid: Skoldag enligt önskemål.

Transporten hit får er skola stå för och boka själva, efter att ni gjort upp med oss på naturum om vilken dag ni kommer!

Pris: April till september: 2000 kronor per klass
Oktober till mars: 1000 kronor per klass

Tema: Vad vill ni veta mer om? Till exempel:

  • Känsla för naturen
  • Fåglar vid Tåkern
  • Småkryp på land eller vatten
  • Spår efter Tåkerns vilda djur
  • Naturens nyttor

Skolvisning

Vår naturvägledare följer med på kort vandring genom Tåkerns olika ekosystem och visar naturums utställning.

Tid: ca 1 timme och 15 minuter

Pris: 1000 kr per klass.

Kombinera gärna med att se filmen (14 minuter) och utforska utställningen på egen hand, gå Prinsessan Estelles Sagostig eller Svanshalsleden. Ta även gärna er fikastund eller lunch vid vår grillplats och lek i Tåkerns Naturlek.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.